
Zmena schémy systému manažérstva bezpečnosti potravín FSSC 22000 ver.5 na FSSC 22000 ver.5.1
Dátum: 11.01.2021
Zmena schémy systému manažérstva bezpečnosti potravín FSSC 22000 ver.5 na FSSC 22000 ver.5.1
V novembri 2020 bola vydaná schéma FSSC 22000 ver.5.1, ktorá nahrádza FSSC 22000 ver.5.
Certifikované organizácie musia do 31.3.2021 prispôsobiť svoj systém manažérstva bezpečnosti potravín novým a zmeneným požiadavkám:
- ISO 22000:2018
- Bez zmeny
- Technické špecifikácie PRP pre jednotlivé podkategórie (ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4, BSI/PAS 221)
- Bez zmeny
- Dodatočné požiadavky FSSC 22000 z dokumentu FSSC 22000 Scheme version 5.1 / November 2020 Part 2: Requirements for organisation to be audited, bod 2.5 FSSC 22000 Additional Requirements
- 2.5.1 MANAGEMENT OF SERVICES AND PURCHASED MATERIALS (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
- 2.5.2 PRODUCT LABELLING (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
- 2.5.10 STORAGE AND WAREHOUSING (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
- 2.5.11 HAZARD CONTROL AND MEASURES FOR PREVENTING CROSS-CONTAMINATION (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING)
- 2.5.12 PRP VERIFICATION (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING)
- 2.5.13 PRODUCT DEVELOPMENT (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING, RETAIL-WHOLESALE)
- 2.5.15 REQUIREMENTS FOR ORGANIZATIONS WITH MULTI-SITE CERTIFICATION (FOOD CHAIN CATEGORY: RETAIL-WHOLESALE)
Ako Vám pomôže QSCert?
Záujemcom, ktorí sa chcú dozvedieť podrobnosti, odporúčame navštíviť školenie QSCert. Pre viac informácií kliknite prosím SEM.