Certifikáty ISO - iso 9000, iso 9001, iso 14000

English

Zmena schémy systému manažérstva bezpečnosti potravín FSSC 22000 ver.5 na FSSC 22000 ver.5.1

Dátum: 11.01.2021

Zmena schémy systému manažérstva bezpečnosti potravín FSSC 22000 ver.5 na FSSC 22000 ver.5.1

V novembri 2020 bola vydaná schéma FSSC 22000 ver.5.1, ktorá nahrádza FSSC 22000 ver.5.

 

Certifikované organizácie musia do 31.3.2021 prispôsobiť svoj systém manažérstva bezpečnosti potravín novým a zmeneným požiadavkám:

-  ISO 22000:2018

  •  Bez zmeny

-  Technické špecifikácie PRP pre jednotlivé podkategórie (ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4, BSI/PAS 221)

  •  Bez zmeny

-  Dodatočné požiadavky FSSC 22000 z dokumentu FSSC 22000 Scheme version 5.1 / November 2020 Part 2: Requirements for organisation to be audited, bod 2.5 FSSC 22000 Additional Requirements

  • 2.5.1 MANAGEMENT OF SERVICES AND PURCHASED MATERIALS (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
  • 2.5.2 PRODUCT LABELLING (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
  • 2.5.10 STORAGE AND WAREHOUSING (ALL FOOD CHAIN CATEGORIES)
  • 2.5.11 HAZARD CONTROL AND MEASURES FOR PREVENTING CROSS-CONTAMINATION (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING)
  • 2.5.12 PRP VERIFICATION (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING)
  • 2.5.13 PRODUCT DEVELOPMENT (FOOD CHAIN CATEGORIES: PRODUCTION, PACKAGING, RETAIL-WHOLESALE)
  • 2.5.15 REQUIREMENTS FOR ORGANIZATIONS WITH MULTI-SITE CERTIFICATION (FOOD CHAIN CATEGORY: RETAIL-WHOLESALE) 

Ako Vám pomôže QSCert?

Záujemcom, ktorí sa chcú dozvedieť podrobnosti, odporúčame navštíviť školenie QSCert. Pre viac informácií kliknite prosím SEM.